IES ENGUERA

ESO-Batxillerat-Cicles Formatius

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Menú SLOW FOOD a l'escola d'hoteleria de l'IES Enguera

Correo Imprimir PDF

El proper dijous 21 de gener al restaurant de l’escola d’hoteleria d’Enguera s’oferirà un menú “slow food” que cuinaran els alumnes de 2n de cuina sota la direcció del professor Francesc Marí, membre del moviment Slow Food València i coopropietari del restaurant K-Anrós d ‘Alcasser que pertany a la xarxa de Restaurants Km 0 a València.


 

Slow Food és una associació eco-gastronòmica sense ànim de lucre fundada a Itàlia el 1989 i que actualment es troba representada en 122 països diferents. Neix per fomentar una cultura gastronòmica basada en els aliments bons, nets i justos. Els cuiners de Slow Food s’han unit amb la xarxa mundial Terra Madre per crear un model alternatiu de producció i consum d'aliments. Treballen amb l'agricultura propera i oferixen la màxima qualitat als seus clients

Els socis de Slow Food inclouen a l'Arca del Gust, catàleg format pel conjunt de sabors, textures i aromes que des de diferents racons del món s'estan recuperant , productes oblidats per poder-los recuperar i tornar a cuinar.
A més a més compten amb  el que anomenen “Baluard”, projecte local que neix per donar suport a l'agricultura tradicional i de xicoteta escala per recuperar productes de varietat antigues en risc de desaparició. S'impulsa des del mateix territori on es troba l'aliment i té per objectiu fomentar la producció i el consum. Cuinant aliments dels Baluards estem enfortint la recuperació i el coneixement.

En el menú podrem degustar varietats tradicionals d'hortalisses com la ceba monquelina i fruites com la poma esperiega, cereals, com l’arròs de la varietat Sènia, llegums, com el garrofó de la cella negra i la bajoca del motor, races animals, com el pollastre de Chulilla i l’ovella guirra…. que gairebé havien desaparegut, i que gràcies als cuiners de Slow Food i Restaurants de Km 0 s’estan recuperant.

US ESPEREM

  Menú SLOW FOOD, dijous 21 de gener de 2016

Informació i reserves al telèfon 962 249 085 o en la Secretaria del Centre.

Usuarios Conectados

Tenemos 61 invitados conectado(s)
You are here: Hosteleria y Turismo Menú SLOW FOOD a l'escola d'hoteleria de l'IES Enguera